Русия избива деца в Украйна

Продължава избиването на деца в Украйна. Това заяви Святослав Шевчук, глава на Украинската гръкокатолическа църква, цитиран от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Децата страдат най-много, защото са най-уязвими по време на тази война“, казва той. „Имаме много тъжни нови данни: към 2 януари 2023 г. 1328 украински деца са били ранени, 452 са били убити. Това число се увеличава всеки ден“, заяви Шевчук.

Това са само официални данни, които се записват от държавните органи, но очевидно реалният брой [на загиналите и ранените деца] е много по-голям, заяви той. „Нашите градове и села в източната част на родината отново горят. Нашите войски, нашите военни се опитват по всякакъв начин да защитят нашата родина в Луганска и Донецка области, които се превърнаха в епицентър на военния конфликт“, заяви Шевчук.

„Но въпреки атаките, терора, унищожаването на нашата инфраструктура, издевателствата над цивилното население, днес отново можем да кажем на себе си и на света: Украйна се съпротивлява! Украйна се бие!“, подчерта Святослав Шевчук.